Annons
Nyheter

Torterade rullstolsburen – får tre års fängelse

Brott • Publicerad 6 januari 2023
En man har dömts till tre års fängelse för bland annat grov misshandel och grov kvinnofridskränkning. Arkivbild
En man har dömts till tre års fängelse för bland annat grov misshandel och grov kvinnofridskränkning. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

En man har dömts till tre års fängelse efter att ha torterat en kvinna han tidigare haft en relation med, rapporterar P4 Östergötland.

Mannen har bland annat vid ett tillfälle tejpat fast den rullstolsburna kvinnans fötter och handleder och därefter tryckt ned hennes huvud i ett badkar, en handling som är att anse som tortyr.

Annons

Mannen ska även ha knuffat omkull kvinnan vid en skogsdunge, skallat henne, bitit henne i kinden och tryckt en kniv mot hennes hals.

P4 Östergötland rapporterar att mannen döms för totalt tolv brott mot kvinnan och flera barn, däribland grov misshandel, grovt olaga hot och grov kvinnofridskränkning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons