Annons
Nyheter

Trångt på Östgötatågen i coronatider

Coronaviruset • Publicerad 16 april 2020
Många resenärer trängs i rusningstid i Östergötland. Arkivbild.
Många resenärer trängs i rusningstid i Östergötland. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Östgötatrafiken införde en ny tidtabell med glesare trafik i rusningstid i tisdags, vilket har gjort att trängseln på tågen ökat rejält, rapporterar P4 Östergötland.

– Åh, hjälp vad trångt, man var tvungen att sitta två på varje säte och folk satt och nös och hostade rakt ut, säger Joachim Häggkvist som pendlar mellan Motala och Linköping.

Annons

Orsaken till trafikminskningen är att allt färre resenärer reser under coronapandemin. Folkhälsomyndigheten har tidigare, då trängseln blev stor i Stockholmsområdet när trafiken minskades, understrukit vikten av att trafikbolag ser till att det inte blir för trångt ombord på fordonen.

Östgötatrafiken uppger för Sveriges Radio att det inte finns några planer på att utöka trafiken igen, däremot kan tågen förlängas för att minska trängseln.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons