Annons
Nyheter

Tre åtalas för bombdåd i Göteborg

Göteborg • Publicerad 11 juni 2020
En bil totalförstördes och två skadades vid den kraftiga explosionen i Landvetter i november förra året. Arkivbild.
En bil totalförstördes och två skadades vid den kraftiga explosionen i Landvetter i november förra året. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Smällen var så kraftig att bilen flög i luften och landade, totalt förstörd, på sitt tak. Flera andra bilar skadades också.

Nu åtalas tre män efter sprängdådet, som inträffade i Landvetter utanför Göteborg i november förra året. Enligt utredarna innehöll bomben som placerats under en bil omkring fem kilo dynamit.

Annons

Männen åtalas dessutom för en kraftig explosion utanför ett sjuvåningshus i Angered i nordöstra Göteborg i slutet av september.

"Stora delar av både den yttre och inre entrén förstördes. Det var en kraftig bomb på cirka tre kilo dynamit, som detonerade och det är ett under att ingen kom till skada", säger Kajsa Beckman, handläggare vid polisen i region Väst, i ett pressmeddelande.

"Det är ett sprängdåd som har sin bakgrund i en konflikt mellan olika grovt kriminella personer i Göteborg".

De tre männen åtalas misstänkta för bland annat grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord. Ytterligare två personer är misstänka, men har lämnat landet.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel titel på Kajsa Beckman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons