Annons
Nyheter

Tre döda i Kalifornienbränder

USA • Publicerad 29 september 2020
En omfattande skogsbrand rasar i Napadalen i Kalifornien.
En omfattande skogsbrand rasar i Napadalen i Kalifornien.Foto: Noah Berger/AP/TT

Tre personer uppges ha mist livet i en av Kaliforniens skogsbränder och tiotusentals har tvingats lämna sina hem i vindistriktet på grund av bränderna.

Både vingårdar och bostäder i Napadalen har förstörts i lågorna på grund av en enorm brand i det kaliforniska vindistriktet. Enligt brandmyndigheten Cal Fire startade branden tidigt i söndags, lokal tid, i Napadalen omkring 12 mil norr om San Francisco och har spridit sig till det angränsande Sonoma County.

Annons

Omkring 60 000 människor uppmanas att lämna sina hem i områdena Napa och Sonoma.

Vinodlare i Napadalen drabbas nu mitt under druvskörden, men flera har redan tidigare sagt att det blir problematiskt att framställa vin den här säsongen eftersom skördarna har blivit rökskadade från andra bränder i delstaten.

De 475 vinodlingarna i Napadalen utgör bara 4 procent av Kaliforniens druvskörd men hälften av detaljhandelsvärdet av alla sålda viner i delstaten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons