Annons
Nyheter

En död efter krock mellan bil och buss

Olycka • Publicerad 13 augusti 2022
En person har avlidit efter det att en bil och en buss kolliderade utanför Knivsta på fredagskvällen. Arkivbild.
En person har avlidit efter det att en bil och en buss kolliderade utanför Knivsta på fredagskvällen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En person har avlidit av sina skador efter det att en personbil och en linjebuss krockat utanför Knivsta i Uppland. Ytterligare två personer har förts till sjukhus med oklara skador.

Larmet kom strax före 21.30 på fredagskvällen.

Annons

– Jag har ännu ingen bra bild av hur olyckan gått till, sade Per Bjurström, befäl på polisens ledningscentral, till TT en stund efter händelsen.

Samtliga tre som satt i personbilen fick klippas ut av räddningstjänsten. En av dem fördes därefter i ambulanshelikopter till Akademiska i Uppsala.

Vid 01-tiden natten mot lördag bekräftar polisen att en av de skadade avlidit på platsen.

För närvarande finns ingen brottsrubricering, men polisen skriver på sin hemsida att man kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka.

Ingen i bussen skadades i kollisionen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons