Annons
Nyheter

Tre FN-soldater dödade i Mali

Mali • Publicerad 10 maj 2020
Tre FN-soldater har dödats av en vägbomb i Mali.
Tre FN-soldater har dödats av en vägbomb i Mali.Foto: 

Tre FN-soldater som färdades i en konvoj dödades av en vägbomb tidigt på söndagen i Aguelhok i Kidalregionen inordöstra Mali. Ytterligare fyra skadades allvarligt, enligt ett uttalande från FN:s fredsbevarande uppdrag i Mali, Minusma.

I uttalandet från Minusma nämns inget om vilken nationalitet det är på de döda och skadade, men enligt nyhetsbyrån AFP rör sig om en fredsstyrka med tchadier som befann sig i området på ett rutinuppdrag.

Annons

Minusma omfattar 13 000 man. Sverige bidrar med ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Minusma finns på plats för att motverka våldet som orsakas av väpnade grupper i landets norra och centrala delar, bland dem grupper med kopplingar till IS och al-Qaida.

Försvarsmakten i Sverige hade på söndagskvällen inga uppgifter om att några svenskar skulle ha dödats eller skadats i attacken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons