Annons
Nyheter

Tre pojkar anhållna för upploppen i Rosengård

Brott • Publicerad 28 september 2023
Tre pojkar har anhållits misstänkta för inblandning i det våldsamma upploppet i Rosengård i Malmö i början av september. Arkivbild.
Tre pojkar har anhållits misstänkta för inblandning i det våldsamma upploppet i Rosengård i Malmö i början av september. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre 15-åriga pojkar har anhållits misstänkta för inblandning i de våldsamma upploppen i Malmöstadsdelen Rosengård i början av september. Trion misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, skriver polisen på sin hemsida.

Pojkarna var anhållna i sin frånvaro och har identifierats via filmer och foton från händelsen.

Annons

Upploppen skedde den 3 september efter en koranbränning vid Värnhemstorget, som ligger i en annan del av staden. I Rosengård sattes bilar i brand och blåljuspersonal utsattes för stenkastning. Även vid Värnhemstorget var det oroligt och händelsen där rubriceras också som våldsamt upplopp.

Tidigare har åtta personer delgivits eller underrättas om misstanke för inblandning i de båda upploppen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons