Annons
Nyheter

Tron på bopriserna på lägsta nivån sedan 2008

Ekonomi • Publicerad 11 juli 2022
I juli minskade boprisindikatorn med 11 enheter, enligt SEB:s boprisindikator. Arkivbild.
I juli minskade boprisindikatorn med 11 enheter, enligt SEB:s boprisindikator. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Hushållens förväntningar på bopriserna fortsätter att falla under juli – till den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008, visar SEB:s senaste boprisindikator. I juli minskade indikatorn med 11 enheter, från minus 16 till minus 27.

Boprisindikatorn är skillnaden mellan andelen som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser.

Annons

En majoritet, 51 procent, tror på fortsatt sjunkande priser under det kommande året – en ökning med 4 enheter jämfört med föregående månad. Andelen hushåll som tror på stigande priser minskade med 7 enheter från förra månaden, och ligger nu på 27 procent.

Förväntningarna på reporäntans nivå om ett år stiger samtidigt och ligger nu på 1,10 procent, en ökning med 0,13 procentenheter från månaden innan. Nu ligger andelen hushåll som planerar att binda sina rörliga bolåneräntor på 12 procent, en ökning med en enhet från förra månaden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons