Annons
Nyheter

Trump får inte tunge Powells stöd i valet

President Donald Trump får inte stöd från den tidigare utrikesministern Colin Powell inför presidentvalet.
Powell har tvärtom bestämt sig för att stödja Demokraternas kandidat Joe Biden.
USA • Publicerad 7 juni 2020
Colin Powell tillsammans med sin fru Alma. Bilden är från slutet av 2018 i samband med begravningen av den tidigare presidenten George H W Bush (far till tidigare presidenten George W Bush).
Colin Powell tillsammans med sin fru Alma. Bilden är från slutet av 2018 i samband med begravningen av den tidigare presidenten George H W Bush (far till tidigare presidenten George W Bush).Foto: Shawn Thew/AP/TT

Colin Powell var USA:s befälhavare 1989-1993, med andra ord under Kuwaitkriget, och därefter utrikesminister under republikanen George W Bush första mandatperiod 2001-2005.

Men inför presidentvalet i höst kommer han inte att stödja republikanen Donald Trump, säger han i en intervju med tv-kanalen CNN.

Annons

– Vi har en konstitution. Vi måste följa den konstitutionen. Och presidenten har avvikit från det, säger Powell i intervjun.

– Han ljuger om saker. Och han kommer undan med det eftersom folk inte vill hålla honom ansvarig, säger han.

Powell kritiserade dessutom Trump för att göra sig många ovänner i omvärlden.

–  Vart man än reser finner man någon typ av avsmak för amerikansk utrikespolitik som inte ligger i vårt intresse, säger den tidigare utrikesministern.

I stället kommer han att rösta på Trumps huvudutmanare, Demokraten Joe Biden.

– Jag är väldigt nära Joe Biden på ett socialt och politiskt plan. Jag har arbetat med honom i 35, 40 år. Och nu är han kandidaten, och jag kommer att rösta på honom, säger Powell i intervjun.

Colin Powell har distanserat sig från Republikanerna på senare år, och röstade inte heller på Trump i valet 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons