Annons
Nyheter

Trump: Nästa vecka avslöjar jag något stort

USA:s tidigare president Donald Trump kommer att "avslöja något stort" nästa vecka, säger han inför anhängare i Ohio.
Det är det närmaste han har kommit att bekräfta att han ställer upp i nästa presidentval.
USA • Publicerad 8 november 2022
Donald Trump lockar med "stora nyheter" nästa vecka.
Donald Trump lockar med "stora nyheter" nästa vecka.Foto: Michael Conroy/AP/TT

Det har spekulerats om Trump inom kort kommer att meddela att han ger sig in i striden inför nästa presidentval 2024. På måndagen, dagen före tisdagens amerikanska mellanårsval, höjde han förväntningarna ytterligare ett snäpp.

– Inte för att förringa morgondagens väldigt viktiga, till och med avgörande val... Nästa tisdag, den 15 november, kommer jag med ett mycket stort tillkännagivande från Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, säger Trump inför jublande publik vid ett kampanjmöte i Ohio.

Annons

Den korta kommentaren, som kom i slutet av hans tal vid mötet, är det närmaste han har kommit ett besked om att han kommer att kandidera.

Trump har aldrig erkänt sin förlust i valet 2020 då han försökte bli omvald till presidentposten. Han har i stället fortsatt att upprepa påståenden om systematiskt valfusk.

I flera månader har expresidenten antytt att han än en gång kommer att ställa upp för att bli republikanernas presidentkandidat. I fredags sade han inför åhörare i Iowa att det är "mycket, mycket, mycket troligt" att han gör det igen 2024.

Expresidenten har rest land och rike runt inför dagens mellanårsval för att kampanja för sitt parti.

– Om du stöttar Amerikas nedgång och förfall så måste du absolut rösta på den radikala vänstern, sade han under måndagskvällens kampanjmöte i Dayton, Ohio och fortsatte:

– Om du vill stoppa förstörelsen av vårt land så måste du rösta republikanskt imorgon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons