Annons
Nyheter

Trump planerar massmöte på kontroversiell dag

USA • Publicerad 11 juni 2020
Senast USA:s president Donald Trump höll ett av sina karaktäristiska massmöten var i Charlotte, North Carolina, den 2 mars.
Senast USA:s president Donald Trump höll ett av sina karaktäristiska massmöten var i Charlotte, North Carolina, den 2 mars.Foto: Mike McCarn/AP/TT

Tidigare i veckan sade Donald Trumps valorganisation att presidentens massmöten återupptas inom två veckor.

Trump säger nu att det första troligtvis hålls den 19 juni i Tulsa, Oklahoma. Därefter planeras massmöten i Florida, Texas och Arizona.

Annons

– Vi ska sätta i gång med våra massmöten igen. Mötena har varit fantastiskt framgångsrika, säger Trump enligt CNN.

Joe Bidens kommunikationschef Kamau Marshal fördömer valet av både dag och plats och kallar det för rasistiskt. Den 19 juni, "Juneteenth" som dagens kallas, är en minnesdag för frigivandet av de sista slavarna i USA 1865. Och mellan den 31 maj och den 1 juni 1921 dödades flera hundra svarta i Tulsa av en rasistisk mobb som drog igenom Greenwooddistriktet, även kallat "Black Wall Street".

"Läs på lite om Juneteenth och om rasvåldet som ägde rum i Oklahoma 1921, händelsen som kallas 'Tulsa Race Massacre'", skriver Marshal på Twitter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons