Annons
Nyheter

Trump tar inte ansvar för smitta vid möten

Anhängare till USA:s president Donald Trump som vill medverka på hans kommande massmöten måste avsäga sig rätten att stämma Trumpkampanjen om de smittas med coronaviruset under tillställningen.
USA • Publicerad 12 juni 2020
USA:s president Donald Trump under det senaste kampanjmassmötet i North Carolina den 2 mars.
USA:s president Donald Trump under det senaste kampanjmassmötet i North Carolina den 2 mars.Foto: Mike McCarn/AP/TT

Trump meddelade i onsdags att han ska återuppta sina massmöten i fyra delstater – Oklahoma, Florida, Arizona och North Carolina – trots pandemin.

Över 113 000 personer i USA har avlidit i covid-19 och över två miljoner fall av virussmitta har registrerats. I Florida, Arizona och North Carolina har antalet smittade dessutom börjat öka igen.

Annons

Trump-anhängare måste fylla i ett dokument på kampanjwebbplatsen för att registrera sig för det första mötet i Tulsa, Oklahoma, den 19 juni.

"Genom att klicka registrera nedan accepterar du att det finns risk för exponering för covid-19 på alla offentliga platser där människor finns. Genom att delta i massmötet tar du och alla gäster frivilligt alla risker relaterade till exponering för covid-19 och går med på att inte hålla Trumpkampanjen, eller någon av dess medlemsförbund, entreprenörer eller anställda ansvariga", står det på sidan.

På sidan nämns inga andra åtgärder för att minska spridningen av viruset, som att bära munskydd eller hålla avstånd.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons