Annons
Nyheter

Knivbråk när Trumpanhängare demonstrerade

Tusentals personer demonstrerade på lördagen i USA till stöd för president Donald Trump och att han, som de anser, bestulits på segern i presidentvalet.
I Washington skadades fyra personer allvarligt efter knivbråk.
USA • Publicerad 13 december 2020
Tusentals personer demonstrerade i Washington DC till stöd för president Donald Trump.
Tusentals personer demonstrerade i Washington DC till stöd för president Donald Trump.Foto: Luis M. Alvarez/AP/TT

Under större delen av lördagen demonstrerade flera tusen personer över hela USA. På de flesta håll ska demonstrationerna ha gått lugnt till – men när mörkret föll uppstod ett antal bråk i huvudstaden, rapporterar amerikanska medier.

Enligt Washington Post ska polis tidigt under kvällen ha lyckats hålla isär Trumpanhängare och deras motståndare, men båda sidor ska därefter ha blivit alltmer aggressiva.

Annons

Stadens polischef Peter Newsham säger till tidningen att varje gång polisen fick kontroll över en situation, så kom ett larm om bråk på andra platser.

– Vi gör så gott vi kan, säger han.

Vid midnatt, lokal tid, hade fyra personer förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha knivhuggits.

Enligt The New York Times ska omkring 20 personer ska ha omhändertagits av polisen.

Demonstrationerna kommer dagen efter Högsta domstolens beslut att inte ta upp delstaten Texas försök att i domstol ogiltigförklara miljontals röster – och i praktiken riva upp valresultatet.

Mindre bråk rapporterades även från andra håll. En person skadades i en skjutning i Olympia utanför Seattle, enligt The Seattle Times. Det finns inga uppgifter om skadeläget för den skjutne och två personer har gripits i samband med händelsen.

President Trump själv uppmärksammade demonstrationerna på Twitter och kallade de demonstrerande för patrioter. Under eftermiddagen flög han i helikopter förbi tusentals jublande anhängare i Washington, rapporterar Washington Post.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons