Annons

Turkiets parlament godkänner insats i Libyen

Turkiet • Publicerad 2 januari 2020
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan får parlamentets stöd att sända militär hjälp till Libyens enhetsregering i kampen mot upprorsgrupper.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan får parlamentets stöd att sända militär hjälp till Libyens enhetsregering i kampen mot upprorsgrupper.Foto: AP/TT

Turkiets parlament röstade för ett förslag om att tillåta regeringen att sända militärt stöd till Libyen för att stävja inbördes konflikter. 325 ledamöter var för förslaget medan 184 röstade emot.

Turkiet stödjer Libyens FN-stödda regering i Tripoli. Regeringen strider mot en upprorsgrupp, ledd av Khalifa Haftar, med starkt fäste i östra Libyen. Haftars upprorsgrupp stöds av bland andra Saudiarabien, Egypten och Förenade arabemiraten.

Annons

I förra veckan sade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att han skulle söka parlamentets stöd för att sända militär hjälp till enhetsregeringen i Tripoli.

Egypten fördömde på det turkiska beslutet i parlamentet och varnade för att turkisk truppnärvaro i Libyen kommer att påverka stabiliteten i Medelhavsregionen. USA:s president Donald Trump sade i ett telefonsamtal med Erdogan att utländsk inblandning i Libyen kan förvärra läget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons