Annons
Nyheter

Två döms för bombdåd mot restaurangägare

Brott • Publicerad 9 april 2022
Kriminaltekniker arbetar efter en sprängning vid ett flerfamiljshus i Ängelholm. Det var ett av de två bombdåd som nu totalt fyra män dömts för.
Kriminaltekniker arbetar efter en sprängning vid ett flerfamiljshus i Ängelholm. Det var ett av de två bombdåd som nu totalt fyra män dömts för.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män, en 22-åring och en 30-åring, döms till fängelse för två bombdåd i Skåne i april 2020, riktade mot en restaurangägare. Tidigare har två andra män dömts för samma dåd, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen var bakgrunden att ett kriminellt nätverk ansåg att restaurangägaren var skyldig dem pengar. Den första attacken riktades mot mannens restaurang i Helsingborg men dådet misslyckades då tändhatten inte fick sprängämnet att explodera. Den andra gången detonerade en kraftig sprängladdning vid ett flerfamiljshus i Ängelholm där en anhörig till restaurangägaren bodde.

Bevisningen mot de nu dömda bygger på material som hittats i den krypterade appen Encrochat. 22-åringen döms även för grovt penningtvättsbrott och får totalt tre år och nio månaders fängelse. 30-åringen döms till ett års fängelse. I höstas dömdes två män till fem respektive två års fängelse för inblandning i bombdåden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons