Annons
Nyheter

Två döms för pizzeriabomb i Eksjö

Brott • Publicerad 13 maj 2020
Två män försökte spränga en pizzeria i småländska Eksjö en natt i december. Nu döms de av Eksjö tingsrätt till fängelse. Arkivbild.
Två män försökte spränga en pizzeria i småländska Eksjö en natt i december. Nu döms de av Eksjö tingsrätt till fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män försökte spränga en pizzeria i småländska Eksjö en natt i december. Nu döms de av Eksjö tingsrätt till fängelse, skriver P4 Jönköping.

Den ene mannen får tre år och sex månader, den andra tre års fängelse. De två männen döms för försök till allmänfarlig ödeläggelse, samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Annons

Bomben hittades nattetid, liggande utanför en pizzeria. Platsen spärrades av, och bomben desarmerades av polisens nationella bombskydd.

Männen, som kommer från Stockholmsområdet, erkänner att de varit i Eksjö den aktuella kvällen – men har hela tiden nekat till brott. Men enligt åklagaren finns dna från en av männen på plast som omgav en dynamitladdning. Om bomben exploderat hade den kunnat döda eller skada flera personer i lägenheterna närmast pizzerian.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om vilka brott männen döms för.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons