Annons
Nyheter

Ingen gripen efter mord i Landskrona

En man dog och ytterligare en man skadades efter ett bråk i Landskrona under lördagen.
Polisen söker efter ett antal utpekade personer.
Brott • Publicerad 3 april 2022
En man i 40-årsåldern dödades och ytterligare en man skadades i samband med ett bråk i bostadsområdet Koppargården i Landskrona på lördagen.
En man i 40-årsåldern dödades och ytterligare en man skadades i samband med ett bråk i bostadsområdet Koppargården i Landskrona på lördagen.Foto: Johan Nilsson/TT

På lördagseftermiddagen hittades två män i 40-årsåldern skadade utomhus efter ett bråk i bostadsområdet Koppargården i Landskrona. Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha setts springa från platsen.

– Männen ska ha blivit attackerade av flera andra personer. Jag kan inte gå in på några detaljer kring vad som kan ha föranlett detta. Man ska ha använt någon form av tillhygge, säger polisens presstalesperson Patric Fors till Aftonbladet.

Annons

Den ene av männen avled senare på sjukhus, medan den andre klarade sig undan med lindriga skador och kunde lämna sjukhus under söndagen, enligt HD.

Ingen person är gripen i ärendet och under natten till söndagen har polisen sökt flera personer utan framgång, säger Paul Hurtig, utredningsledare på polisen, till HD.

– Vi söker dem eftersom de har anknytning till detta och sitter sannolikt på information om händelsen.

Hur många personer som söks eller om någon av dessa misstänks för brott vill polisen inte uttala sig om.

Den avlidne mannen är "inte direkt" känd av polisen, säger Hurtig. Mannen som skadades har polisen tidigare haft kontakt med.

Polisen rubricerar händelsen som mord och mordförsök.

– Vi har varit på platsen, gjort vittnesförhör och knackat dörr. Även en teknisk undersökning har gjorts, säger Patric Fors till TT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons