Annons
Nyheter

Två släppta efter Västeråsmord

Brott • Publicerad 4 november 2022
Polis på plats i stadsdelen Bäckby i Västerås där en man i 20-årsåldern sköts tidigt på tisdagskvällen. Arkivbild.
Polis på plats i stadsdelen Bäckby i Västerås där en man i 20-årsåldern sköts tidigt på tisdagskvällen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Två personer som suttit anhållna misstänkta för inblandning i ett mord i Västerås på tisdagen har nu frisläppts, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet om en skottlossning i stadsdelen Bäckby i Västerås kom klockan 16.47 på tisdagen. En skottskadad man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Annons

Under tisdagskvällen greps två personer som senare anhölls. Enligt P4 Västmanland rör det sig om två kvinnor i 20-årsåldern som är misstänkta för medhjälp till mord.

"Det har genomförts en mängd utredningsåtgärder men dessa har inte stärkt misstankarna, varför jag inte har grund att begära personerna häktade", säger kammaråklagare Karolin Hellsberg, som leder förundersökningen, i en skriftlig kommentar under fredagen.

Personerna är dock fortsatt misstänkta för inblandning, skriver polisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons