Annons
Nyheter

Tvingade till sig övergreppsfilmer på barn

Brott • Publicerad 13 maj 2023
En man i Tierps kommun döms för sexbrott mot barn. Arkivbild.
En man i Tierps kommun döms för sexbrott mot barn. Arkivbild.Foto: Silas Stein/AP-TT

En man i 60-årsåldern döms till två års fängelse för en mängd sexuella övergrepp mot flera barn, rapporterar lokala medier.

Mannen, som är bosatt i Tierps kommun, har via internet fått flickor att posera och utföra sexuella handlingar på sig själva framför kamera. Flickorna var mellan åtta och 14 år gamla när brotten begicks och är hemmahörande i olika delar av landet.

Annons

Mannen döms bland annat för flera fall av sexuellt ofredande, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till våldtäkt mot barn samt för barnpornografibrott. Enligt åklagaren har mannen därtill hotat en åttaårig flicka att döda hennes föräldrar om hon inte skickade filmer till honom.

Utöver fängelsestraffet ska mannen betala drygt 130 000 kronor till brottsoffren. Brotten begicks mellan hösten 2020 och hösten 2022.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons