Annons
Nyheter

Tyska chefer vill chartra plan till Kina

Ekonomi • Publicerad 12 maj 2020
Tyska affärsmän vill chartra ett Lufthansaplan för att flyga till Kina. Arkivbild.
Tyska affärsmän vill chartra ett Lufthansaplan för att flyga till Kina. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Flera hundra tyska chefer vill chartra ett plan den 25 maj för att flyga till Kina. Möjligheten ges sedan Kina erbjudit att slopa tvånget på karantän i två veckor för inresande.

Uppgiften kommer från affärs- och diplomatkällor som uppger att mellan 500 och 1 000 affärsrepresentanter vill resa, med familjemedlemmar blir antalet resenärer omkring 2 500.

Annons

Kina kräver å sin sida att resenärerna har bevis på att de inte bär på coronaviruset, med en provtagning som får vara högst två dygn gammal.

Tysk-kinesiska handelskammaren uppges försöka organisera ett första flyg från Frankfurt till Shanghai med Lufthansa.

Tysklands utrikesdepartement, som avråder från resor före den 14 juni, granskar förslaget. Även EU har sitt att säga till om, då man kan befara att Kina kräver att dess affärsmän får resa till EU-länder.

Kina är Tysklands viktigaste handelspartner, med en handel på omkring 206 miljarder euro, cirka 2 200 miljarder kronor, år 2019.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons