Annons
Nyheter

Tyska "zombiejägare" smugglade vapen

Brott • Publicerad 4 maj 2020
Människor utklädda till zombier under en så kallad "zombie walk" i ukrainska Kiev. Arkivbild.
Människor utklädda till zombier under en så kallad "zombie walk" i ukrainska Kiev. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky

På jättejeepen av märket Hummer syntes dekalerna "Zombie response team" och "Infected people will be shot" när det tyska paret rullade av färjan i norra hamnen i Malmö den 25 mars i år. Tullverket fattade misstankar och vid en kontroll av fordonet hittades över 20 vapen.

Nu ställs paret inför rätta för att ha smugglat in 16 tillståndspliktiga vapen, skriver Sydsvenskan. I samlingen fanns bland annat tre armborstar, en elchocksanordning, ett pluggat gevär och tre skjutvapen som avfyrar tårgas.

Annons

Paret hade planerat att bosätta sig permanent i ett sommarhus i Blekinge. Mannen och kvinnan samt en manlig kamrat, som körde en skåpbil, fraktade därför allt sitt bohag till Sverige.

– Men de hade kanske inte valt det mest diskreta fordonet, säger kammaråklagare Michelle Stein till tidningen.

Enligt Sydsvenskan är "Zombie response team" (skyddsstyrka mot zombier) en sammanslutning människor som utger sig för att förbereda sig för apokalypsen. Zombier är monster inom populärkulturen som dock inte har någonting med verkligheten att göra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons