Annons
Nyheter

Pences kansli tillbakavisar karantänuppgift

USA:s vicepresident Mike Pence kommer inte att sättas i karantän, uppger en talesperson. Detta trots att vicepresidenten har varit i kontakt med en person som har testat positivt för coronaviruset.
USA • Publicerad 11 maj 2020
USA:s vicepresident Mike Pence, bild från i fredags.
USA:s vicepresident Mike Pence, bild från i fredags.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Under söndagen, lokal tid, rapporterade amerikanska medier att vicepresident Pence skulle sättas i karantän eftersom hans pressekreterare har testat positivt för covid-19.

Pences talesperson Devin O'Malley tillbakavisar de uppgifterna och säger att vicepresidenten trots allt kommer att fortsätta arbeta i Vita huset.

Annons

"Vicepresident Pence kommer fortsatt att följa Vita husets sjukvårdsavdelnings rekommendationer och sätts inte i karantän", säger O'Malley i ett uttalande. "Pence har testat negativt varenda dag och planerar att vara i Vita huset i morgon (måndag)", fortsätter han.

I fredags meddelades att Pences pressekreterare, Katie Miller, hade testat positivt för coronaviruset. President Donald Trump säger att han inte har haft någon kontakt med henne. Hon är dock gift med en av presidentens rådgivare, Stephen Miller.

Både Trump och Pence har kritiserats för att de inte har använt skyddsmasker när de har rört sig bland folk.

Tre personer från Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset har redan satts i karantän, efter att ha kommit i kontakt med en coronasmittad person.

En av dem är smittskyddschefen Anthony Fauci, som nästintill dagligen har synts tillsammans med president Donald Trump på Vita husets presskonferenser om virusspridningen.

Officiellt har det inte sagts om de tre männen har varit i kontakt med Katie Miller, men hon brukar ofta vara med på mötena med Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons