Nyheter

USA:s utrikesminister Blinken covid-smittad

USA • Publicerad 4 maj 2022
USA:s utrikesminister Antony Blinken. Arkivbild.
USA:s utrikesminister Antony Blinken. Arkivbild.Foto: Brendan Smialowski/AP/TT

Kort efter att Sveriges utrikesminister Ann Linde ((S) avslutat sitt besök hos sin amerikanske kollega Antony Blinken, kom beskedet från USA:s UD att denne testats positivt för covid.

"Utrikesministern är fullvaccinerad mot viruset och han känner endast av milda symptom", meddelar departementet i ett uttalande på onsdagskvällen (svensk tid).

Amerikanska UD understryker också att Antony Blinken inte har träffat USA:s president Joe Biden fysiskt på flera dagar.

Ned Price, talesperson för USA:s UD, meddelar samtidigt att Blinken inte kommer att hålla det tal om USA:s Kinapolitik som var planerat att hållas på torsdagen.

Blinken var en av gästerna som trängdes inne i ett hotell i Washington DC den gångna helgen när organisationen som samlar journalisterna som bevakar Vita huset höll sin årliga middag.

Även president Biden deltog i festen, och när kvällens värd – komikern Trevor Noah – presenterade presidenten kallade han skämtsamt middagen för en "superspridar-tillställning".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.