Annons
Nyheter

Utplacerad bomb väckte oro i Warszawa

Polen • Publicerad 12 juli 2022
En utplacerad sprängladdning orsakade uppståndelse i Warszawa. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.
En utplacerad sprängladdning orsakade uppståndelse i Warszawa. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

En man placerade ut en sprängladdning i ett välbesökt kvarter i centrala Warszawa under måndagen, meddelar polska myndigheter.

En 31-årig man har gripits och enligt åklagare Aleksandra Skrzyniarz tog denne ut sprängladdningen ur en väska och placerade den på trottoaren i ett område nära Warszawas äldre stadskärna och presidentpalatset, där många människor är i omlopp.

Annons

Ett arrangemang med 300 deltagare hölls på platsen för att högtidlighålla minnet av polska offer i andra världskriget, när polisen ingrep, grep mannen och evakuerade området. En bombstyrka plockade sedan bort sprängladdningen. Det framgår inte hur laddningen uppmärksammades.

Utredningen väntar på besked från sprängmedelsexperter om hur stor skada laddningen kunde ha gjort om den detonerat. Den misstänkte kommer att förhöras.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons