Annons
Nyheter

Utredningar av befäl i Enköping läggs ned

Brott • Publicerad 12 mars 2022
En undersökning som gjordes av arbetsmiljön på ledningsregementet i Enköping under senhösten visade att det förekom brister i värnpliktsutbildningen. Arkivbild.
En undersökning som gjordes av arbetsmiljön på ledningsregementet i Enköping under senhösten visade att det förekom brister i värnpliktsutbildningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre befäl vid ledningsregementet i Enköping polisanmäldes efter händelser i höstas. Nu har polisen lagt ned utredningarna mot två av befälen, uppger Försvarsmakten.

Det var i december som 468 värnpliktiga skickades hem från regementet på jullov i förtid efter larm om kränkningar.

Annons

I januari inledde åklagare förundersökningar mot befälen. Misstankarna gällde ett fall av framkallande av fara för annan, två fall av sexuellt ofredande samt tjänstefel.

"Vi har en skyldighet att anmäla händelser som vi misstänker kan vara brottsliga och vi är väldigt glada över att polisen i en oberoende utredning nu friat våra två medarbetare från misstankarna som fördes fram i den initiala utredningen. För alla inblandade är det en styrka att utredningen skett utanför Försvarsmakten, av polisen", säger Per Nilsson, ställföreträdande garnisonschef på ledningsregementet, på Försvarsmaktens hemsida.

Polisutredningen om en av händelserna fortsätter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons