Annons
Nyheter

Utrikeshandel med tjänster återhämtade sig

Ekonomi • Publicerad 5 mars 2021
Tjänster, som transporter, påverkades av pandemin, men utrikeshandeln med tjänster återhämtade sig något under fjärde kvartalet. Arkivbild.
Tjänster, som transporter, påverkades av pandemin, men utrikeshandeln med tjänster återhämtade sig något under fjärde kvartalet. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Utrikeshandeln med tjänster minskade rejält under andra och tredje kvartalen i fjol, men på slutet återhämtade sig tjänsteexporten något, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

För resor syntes dock ingen återhämtning, resor och reserelaterade tjänster var starkt påverkade av pandemin.

Annons

Jämfört med 2019 minskade tjänsteexporten 7 procent under det fjärde kvartalet, och importen av tjänster minskade med 8 procent.

Värdet av tjänsteexporten var 176 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2020, och värdet av importen 168 miljarder kronor. Det innebar ett tjänstenetto på 8 miljarder kronor, mer än de 6 miljarder som tjänstenettot uppgick till under fjärde kvartalet 2029.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons