Annons
Nyheter

Våldsam man stal bil och körde av vägen

Brott • Publicerad 11 juni 2020
Mannen blev våldsam sedan han körde av vägen, och misshandlade och hotade flera peroner som stannat till. Arkivbild.
Mannen blev våldsam sedan han körde av vägen, och misshandlade och hotade flera peroner som stannat till. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

En man har gripits på E4 söder om Luleå, misstänkt för flera brott, uppger polisen.

Mannen ska först ha tvingat till sig en bil av en bekant i Luleå strax efter midnatt. Den körde han av vägen med på E4, och när personer stannade till vid olycksplatsen blev han våldsam mot dem och attackerade både människor och deras bilar.

Annons

– Jag vill inte gå in på detaljer än eftersom vi ska hålla vittnesförhör. Men det är minst tre fall av misshandel, och några som har blivit hotade. Och någon som har blivit både misshandlad och hotad. Och några bilar har blivit till viss del förstörda, säger Michael Saveman vid polisen.

Flera polispatruller skickades till platsen, men inte heller det fick mannen att lugna ner sig.

– Han gav inte upp direkt. Det tog ett tag innan de fick kontroll på honom, säger Saveman.

Personen är känd av polisen sedan tidigare. Det finns även misstanke om drograttfylleri. Minst en person fick söka vård efter händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons