GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varma rätter från Mellanöstern i Zeinas kök

Om det är något som kan rädda en från att gå under i det skånska höstrusket är det väl riktigt fina böcker. Zeina Mourtadas första kokbok ”Zeinas kitchen” kan vara just en sådan.
Kristianstad • Publicerad 29 oktober 2018
Zeinas grytor och risrätter lockar mest i höst.
Zeinas grytor och risrätter lockar mest i höst.
Foto: Ulrika Ekblom

Det började med en blogg under Zeinas föräldraledighet som snabbt utsågs till Sveriges bästa matblogg. Med den nya kokboken med recept från Mellanösterns alla hörn tar Zeina nu sin mammas mat vidare. Med vackra bilder och härligt papper är de svårt att inte falla för många av recepten – Zeina själv betraktar dem som skatter.

Zeina Mourtada för sin mammas recept vidare.
Zeina Mourtada för sin mammas recept vidare.
Foto: Ulrika Ekblom

Hon experimenterar inte med så mycket nytt, det här är gedigna, klassiska recept från Mellanösterns stora matnationer. Särskilt grytorna och risrätterna lockar i höst. Som auberginer fyllda med en god färssås, persiskt ris med gröna bönor eller den kurdiska kycklinggrytan tapsi med paprika och potatis. Rejält, varmt och trivsamt.

Foto: Ulrika Ekblom
Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.