Annons
Nyheter

Varnar för knark-sms till danska barn

Danmark • Publicerad 8 juni 2022
MDBA och kokain har erbjudits danska barn via sms, varnar Köpenhamnspolisen. Arkivbild.
MDBA och kokain har erbjudits danska barn via sms, varnar Köpenhamnspolisen. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Dansk polis varnar för att barn har fått sms med erbjudanden om att köpa droger. Köpenhamnspolisen har sett flera exempel på hur barn ner till åtta års ålder nåtts av meddelanden om att det går att köpa kokain, MDMA eller andra droger och få dem hemlevererade.

Enligt polisen är det organiserade kriminella som ligger bakom. Förklaringen till att barn kan få sådana här meddelanden kan vara att de fått överta ett telefonnummer som tidigare använts av en drogköpare.

Annons

Föräldrar uppmanas att prata med sina barn om vad de ska göra med sådana meddelanden via sms eller sociala medier.

"De ska inte svara på meddelanden, det är djupt kriminella som finns i andra änden och barn ska inte ha något med dem att göra", säger poliskommissarie Andreas Madsen i ett pressmeddelande från Köpenhamnspolisen. Däremot är det bra att ta en skärmdump och överlämna till polisen. Om möjligt bör avsändaren också blockeras.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons