Annons
Nyheter

Varning för nya laviner i Nordnorge

Norge • Publicerad 2 april 2023
Räddningspersonal på väg från lavinen på ön Reinøya i Troms och Finnmarks fylke i fredags.
Räddningspersonal på väg från lavinen på ön Reinøya i Troms och Finnmarks fylke i fredags.Foto: Redningsselskapet/RS 152 Bergesen d.y/NTB/TT

Invånare och besökare i Troms i norska Finnmark, samt i delar av Nordland, uppmanas att avstå från fjällturen. Det är risk för fler laviner, varnar Röda korset.

"Vi hoppas innerligt att folk håller sig lugna tills lavinfaran är över, och inte låter sig lockas till fjälls av det fina vädret", säger Jarle Bjørge Øverland, vice ordförande för Röda korset, i ett pressmeddelande.

Annons

Risken för laviner skattas fortfarande till en trea på en femgradig skala, det vill säga som betydande.

I fredags miste fyra personer livet i olika laviner utanför Tromsø – två turister, från Italien och Slovenien samt två lokalbor, som sveptes med i en lavin. Under lördagen rapporterades flera skred och laviner, dock utan personskador.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons