Annons
Nyheter

Venezuela förlänger restriktioner

Venezuela • Publicerad 13 maj 2020
De hårda restriktionerna i Venezuela förlängs med 30 dagar. Här en bild från ett av Caracas slumområden i slutet av april.
De hårda restriktionerna i Venezuela förlängs med 30 dagar. Här en bild från ett av Caracas slumområden i slutet av april.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att landets coronarelaterade restriktioner förlängs i ytterligare en månad.

I mitten av mars infördes stränga restriktioner, som innebär att venezuelaner i princip bara får röra sig ute för att handla mat eller av hälsoanledningar. Men människor bryter mot restriktionerna allt oftare, särskilt i de fattiga delarna av huvudstaden Caracas.

Enligt Maduro har endast 432 fall av virussmitta bekräftats i landet och tio personer uppges ha avlidit. Men oppositionsledaren Juan Guaidó menar att det är många fler som både har smittats och mist livet i landet vars hälsovård har kollapsat efter år av ekonomisk kris.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons