Vettel: Huberts död en väckarklocka för F1

Fotboll • Publicerad 5 september 2019
Sebastian Vettel menar att F1-sporten måste prioritera säkerheten över allt annat efter formel 2-föraren Anthoine Huberts dödskrasch i lördags. Arkivbild.
Sebastian Vettel menar att F1-sporten måste prioritera säkerheten över allt annat efter formel 2-föraren Anthoine Huberts dödskrasch i lördags. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Den fyrfaldige formel 1-mästaren Sebastian Vettel menar att hans sport måste prioritera säkerheten över allt annat – även om det innebär en risk att racingen blir tråkig. Det sade tysken i ett tydligt budskap riktat uppåt efter dödskraschen som kostade formel 2-föraren Anthoine Hubert livet i helgen och efter att F1-cirkusen öppnat för att utöka tävlingskalendern.

– De senaste åren har varit en väckarklocka med tanke på dödsfallen för Jules (Bianchi) och nu Anthoine. Det visar att det fortfarande finns saker att göra... även om vissa tycker att det blir för säkert och tråkigt, sade Vettel inför helgens tävlingar på italienska Monza.

Han menar att det är dags att skrota bilden av racingförare som nutida gladiatorer, som trotsar döden på daglig basis.

– Det är en del av motorsporten att det är farligt, det är en del av spänningen. Men det finns fortfarande saker som vi kan göra bättre, som vi måste förbättra och jobba på. För jag har hellre tråkiga F1-mästerskap till tidens ände och får tillbaka honom (Hubert) i livet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.