Annons
Nyheter

Villabrand orsakar kraftig rökutveckling

Brand • Publicerad 6 juni 2020
En villabrand i centrala Vilhelmina i Västerbotten orsakar kraftig rökutveckling över Vilhelmina tätort. Arkivbild.
En villabrand i centrala Vilhelmina i Västerbotten orsakar kraftig rökutveckling över Vilhelmina tätort. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En villabrand i centrala Vilhelmina i Västerbotten orsakar kraftig rökutveckling. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningstjänsten har gått ut med ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA).

– Vädret gör att röken går gansak lågt, den sprider sig i tätorten. Vi vill givetvis att folk ska undvika röken, säger Jonas Hallin, yttre chef för räddningstjänsten i Vilhelmina.

Annons

Sex enheter med totalt tio brandmän jobbar med att släcka branden.

– När räddningsledare kom till platsen var det en fullt utvecklad brand. Nu har vi lyckats släcka ner de värsta lågorna, men det är fortfarande en pågående insats och vi har inte kontroll på läget, säger Jonas Hallin.

En person har förts till sjukhus med ambulans.

– Personen var talbar, mer än så vet jag inte. Det ska inte finnas någon i huset, säger Jonas Hallin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons