Annons
Nyheter

Villaförening i Hammar rasar mot trafiken

Den ökade trafiken på Åängavägen och Tulpanvägen är ohållbar, enligt villaägarföreningen.
Kristianstad • Publicerad 10 november 2017
Trafiksituationen i kvarteret är ohållbar, enligt föreningen.
Trafiksituationen i kvarteret är ohållbar, enligt föreningen.Foto: Tommy Svensson

Som Kristianstadsbladet berättade i torsdags är boende i villaområdet Hammar Västra upprörda över att trafiken ökat kraftigt i området sedan Blekingevägen stängdes av. Nu rasar villaägarföreningen Hammar Västra mot situationen.

– Det är jättemånga bilar som tillkommit. De kör till skolan, till bilfirmor, till och från stan, och använder Åängavägen och Tulpanvägen som genomfart, säger Lars-Olof Johansson, ordförande i villaägarföreningen Hammar Västra.

Annons

Föreningen menar att situationen i området är ohållbar. Den är också direkt farlig för barn som är på väg till Hammars skola, menar föreningen.

– Klockan sju är det en strid ström av människor som kör genom området, som kommer från Nosabyhållet och gamla Fjälkingevägen. Och det där med att köra i 30 kilometer i timmen existerar inte.

Villaägarföreningen har tagit kontakt med kommunpolitiker och C4 Teknik för att få bukt med problemet.

– Förslaget är nu att vi som ett första steg ska få en skylt om ”genomfart förbjuden”.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons