Annons
Nyheter

Viruset härjar – Gävleskolor stängs tidigare

Cornonaviruset • Publicerad 11 december 2020
Eleverna på grundskolor och grundsärskolor i Gävle får på grund av coronaviruset julledigt redan den 18 december i stället för som planerat fyra dygn senare. Arkivbild.
Eleverna på grundskolor och grundsärskolor i Gävle får på grund av coronaviruset julledigt redan den 18 december i stället för som planerat fyra dygn senare. Arkivbild.Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Även i Gävleborg ger spridningen av coronaviruset allvarliga samhällsproblem. Nu får eleverna på grundskolor och grundsärskolor i Gävle kommun julledigt redan den 18 december i stället för som planerat fyra dagar senare.

Kommunen har fattat beslutet att korta höstterminen för att försöka bromsa smittspridningen. Dessutom är personalbristen och sjukfrånvaron redan stor i skolorna, rapporterar lokala medier.

De skoldagar som slopas i december flyttas i stället till vårterminen, som förlängs till den 11 juni nästa år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons