Annons
Nyheter

Vittne: "Sker inte i en sådan här liten stad"

Ett misstänkt terrordåd har skett i Vetlanda. Åtta personer skadades.
Ett ögonvittne beskriver scenen som "väldigt obehaglig".
Brott • Publicerad 3 mars 2021
Ett vittne beskriver hur polisen spärrade av "hela Vetlanda" efter det misstänkta terrordådet.
Ett vittne beskriver hur polisen spärrade av "hela Vetlanda" efter det misstänkta terrordådet.Foto: Mikael Fritzon/TT

Ögonvittnet arbetar i centrala Vetlanda, i närheten av attacken som skadade åtta personer. Hon såg inte själva händelsen men såg från sin arbetsplats hur brandbilar och ambulanser kom åkande till platsen.

– Jag ser hur det börjar samlas folk som tar upp telefonerna. Då sticker jag ut huvudet och ska kika om det brinner någonstans, men ser min mamma stå på andra sidan gatan.

Annons

– Hon säger åt mig att gå in eftersom det är någon som springer runt med kniv. Polisen springer runt hejvilt, i stort sett, och spärrar av överallt.

"Kunnat springa mellan"

Ögonvittnet säger att det verkar som att gärningsmannen har dragit fram genom centrala Vetlanda. Polisen har spärrat av fem misstänkta brottsplatser, med några hundra meter emellan.

– Det är inte så långt mellan områdena där det har skett. Han har kunnat springa mellan.

Att det sker i just Vetlanda, en relativt liten ort med ungefär 13 000 invånare, bidrar till chocken.

– Det är väldigt obehagligt. Det här är en liten stad. Sådant här sker i Stockholm och Göteborg, eller andra större städer i världen, men inte i Vetlanda.

Hörde ett högt vrål

Personalen i en blomsteraffär uppmärksammades om det som hände när ett högt vrål hördes utanför, berättar affärens ägare för Vetlanda-Posten. En medelålders man sprang därefter in i butiken och skrek att han blivit knivhuggen.

– Det strömmar blod från axelpartiet, så vi hämtar handdukar och lägger ett tryck på såret, säger butiksägaren till tidningen.

Vårdpersonal från en närliggande vårdcentral kom strax därefter dit för att hjälpa mannen. Polisen har spärrat av butiken och utanför entrén syns ännu blodspår.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons