Annons
Nyheter

Wagneravhoppare gripen av norsk polis

Norge • Publicerad 23 september 2023
Wagneravhopparen Andrej Medvedev (till höger) och försvararen Brynjulf Risnes vid en förhandling i Oslo tingsrett i våras. Arkivbild.
Wagneravhopparen Andrej Medvedev (till höger) och försvararen Brynjulf Risnes vid en förhandling i Oslo tingsrett i våras. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/AP/TT

Den ryske medborgaren Andrej Medvedev tros ha tillhört Wagnergruppens paramilitär och flydde till Norge i januari. Nu har han gripits vid gränsen vid Grense Jakobselv på misstanken om att han olagligt ska ha försökt ta sig till Ryssland.

Polisen meddelade på fredagen att en man i 20-årsåldern gripits i området. Bekräftelsen om att det handlar om Medvedev kommer från försvararen Brynjulf Risnes på lördagen.

– Han hade inte tänkt ta sig över gränsen. Medvedev har förklarat att det pågår ett internationellt dokumentärprojekt som han är delaktig i, säger Risnes, som uppger att Medvedev är mycket tydlig med att han inte vill tillbaka till Ryssland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons