Annons
Nyheter

Återhämtning på Wall Street

Börs • Publicerad 2 mars 2022
Kriget i Ukraina fortsätter att påverka världens marknader, men Wall Street återhämtade sig på onsdagen. Arkivbild.
Kriget i Ukraina fortsätter att påverka världens marknader, men Wall Street återhämtade sig på onsdagen. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De amerikanska börserna återhämtade sig på onsdagen, efter att den amerikanske centralbankschefen Jerome Powell talade i kongressen.

Där sade Fed-chefen att den amerikanska ekonomin expanderar med tillräcklig kraft för att stödja en mer blygsam räntehöjning i mars än vad vissa investerare hade befarat.

Annons

S&P 500-indexet stängde på plus 1,9, med över 90 procent av företagen på det breda indexet på plus. Dow Jones industriindex stängde upp 1,8 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex slutade på upp 1,6 procent.

Även Europas ledande börser stängde även på plus under eftermiddagen. Moskvabörsen håller stängt sedan i fredags.

Kriget i Ukraina har fortsatt att påverka världens marknader. Särskilt råvaror har stigit kraftigt i pris. Oron över världens oljeresurser och vad som ska hända med leveranserna från Ryssland får oljepriset att rusa.

Priset på ett fat Brentolja hade vid 18-tiden på kvällen stigit till 111,1 dollar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons