Annons
Nyheter

Wall Street: Svajig handel slutade på minus

Börs • Publicerad 12 april 2023
De ledande indexen backade alla tre. Arkivbild.
De ledande indexen backade alla tre. Arkivbild.Foto: Peter Morgan/AP-TT

Handel på börserna i New York var något svajig på onsdagen efter beskedet att konsumentpriserna i USA steg mindre än väntat förra månaden. Inflationen i mars stannade på 5,0 procent, att jämföra med ekonomernas prognos på 5,1 procent.

Den höga Inflationen har ju stått i fokus på Wall Street den senaste tiden, liksom centralbanken Federal Reserves beska medicin för att tämja den.

Annons

På onsdagen publicerades också protokollet från Federal Reserves marsmöte, där ledamöterna enhälligt röstade för ännu en höjning av styrräntan – den nionde på lite mer än ett år.

Flera av ledamöterna övervägde dock att göra ett uppehåll i räntehöjningarna i väntan på konsekvenserna av att två regionala banker kraschat i Kalifornien. Men de anslöt sig slutligen till majoritetens slutsats att inflationsbekämpning måste förbli centralbankens främsta prioritet.

Det breda S&P 500-indexet backade 0,4 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons