Annons
Nyheter

WHO: Spekulativt påstående om labbvirus

Genève • Publicerad 4 maj 2020
Michael Ryan, chef för WHO:s katastrofprogram, (till vänster) och WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus. Arkivbild.
Michael Ryan, chef för WHO:s katastrofprogram, (till vänster) och WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus. Arkivbild.Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Världshälsoorganisationen har inte tagit del av information som stöder USA:s utrikesminister Mike Pompeos påstående om att coronaviruset kan komma från ett kinesiskt laboratorium.

– Vi har inte tagit emot några data eller specifik bevisning från USA:s regering som avser virusets påstådda ursprung, så ur vårt perspektiv är detta fortfarande spekulativt, säger Michael Ryan, chef för WHO:s katastrofprogram, enligt nyhetsbyrån AFP.

Pompeo framförde påståendet om att det finns omfattande bevisning om att viruset kommer från ett labb i kinesiska Wuhan i en intervju med tv-bolaget ABC som sändes i söndags. Han presenterade inga belägg för påståendet, som väckt starka känslor i Kina.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons