Annons
Nyheter

Ytterligare en häktad för mord på 16-åring

Brott • Publicerad 11 mars 2021
En man i 20-årsåldern har häktats av Göteborgs tingsrätt i det uppmärksammade mordet i Biskopsgården för ett år sedan. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern har häktats av Göteborgs tingsrätt i det uppmärksammade mordet i Biskopsgården för ett år sedan. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

En man i 20-årsåldern har häktats av Göteborgs tingsrätt, misstänkt för delaktighet i det uppmärksammade mordet i Biskopsgården mars i fjol. Det skriver Göteborgs–Posten.

En 16-årig pojke sköts då till döds utanför en skola. Offret hade en släkting som anses vara ledande för kriminell verksamhet i en annan del av stadsdelen.

Annons

Sedan tidigare sitter en 16-årig pojke omhändertagen på ett Sis-hem misstänkt för att ha skjutit ihjäl den 16-årige pojken. Den misstänkte var bara 15 år när mordet skedde.

Polisen har arbetat utifrån hypotesen att det är två gärningsmän som skjutit. Nu har alltså ytterligare en man häktats. Enligt häktningsframställan är mannen misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. En yngre kvinna träffades också av en kula vid händelsen men hon klarade sig lindrigt undan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons