Annons

Zelenskyj hoppas på gräsrotsinsamling

Ukraina • Publicerad 5 maj 2022
Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj höll tal via storbildsskärm i Köpenhamn under onsdagen.
Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj höll tal via storbildsskärm i Köpenhamn under onsdagen.Foto: Liselotte Sabroe/AP/TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lanserar ytterligare en del i landets insamlingskampanj för ekonomiskt stöd under och efter kriget mot Ryssland.

Den som skänker pengar via den nya plattformen för gräsrotsfinansiering, så kallad crowdfunding, kan välja om pengarna ska gå till försvar och minröjning, medicinsk hjälp eller att återuppbygga landet.

Annons

– Med ett klick kan du donera pengar för att skydda våra försvarare, rädda våra civila och återuppbygga Ukraina, säger Zelenskyj i en video på Twitter.

Kort efter att den ryska invasionen inleddes den 24 februari publicerade den ukrainska regeringen sina kontonummer på sociala medier och meddelade att donationer accepterades i flera olika kryptovalutor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons