Open

Fira hjärtformat

Open Artikeln publicerades

I år är alla hjärtans dag en lördag så du som vill fira har flera möjligheter.

Du kan göra det lite enklare med en god brunch, charmiga detaljer på frukostbordet eller något sött till kvällen.

Rita hjärtan eller något annat du gillar, eller skriv något fint på frukostägget. Skär ut rostat bröd i form av hjärtan.

Servera stekta ägg eller pannkakor i form av hjärtan. Det går att använda pepparkaksformar men det blir betydligt lättare om du använder en form eller stekpanna som är avsedd för att forma hjärtan.

  Hjärtan får du också i ett våffeljärn. Är du inte sugen på att servera våffelhjärtan med söta eller salta tillbehör så testa att göra varma mackor i järnet. Frysta eller färska bär är kul att dekorera med. Hjärtan är lätta att göra oavsett om det är på en kladdkaka, till frukostfilen eller på pannkakor.

  Vattenmelon i skivor går också bra att skära eller trycka ut i olika former.

  Att göra egna maränger är lite pyssligt men inte alls svårt. Vill du ha mer smak på dem så kan du blanda i allt från choklad till polkagrishack och lakritspulver. Klicka eller spritsa ut marängsmeten som ett hjärta.

  Är det semla som gäller, kan locket enkelt skäras ut i hjärtform och grädden färgas med hallonsylt. Eller bara röd karamellfärg om du inte vill att den ska smaka bär.

  Dekorerade cupcakes med kärlekstema är lätt och snabbt att fixa. Skriv XO med hjärtströssel eller slösa med gelé- och chokladhjärtan. Vill du ha själva muffinsen hjärtformad så gör dem i pappersformar som du sätter ner i en muffinsplåt. Tryck till formen och lägg ner en glas- eller stenkula som får ligga kvar under bakningen och trycka mot pappersformen så du får fram hjärtform.

  My Ericson

  Till sist, är du den som vi och helst vill äta ost varje dag så kan ost med granatäpplesirap (från Elle Mat & Vin) blir ett perfekt sätt att fira.

  Ost med granatäpplesirap

  2-4 portioner Tid: 15 minuter

  En hjärtformad ost passar utmärkt, men du kan även använda annan favoritost. Sirapen kan du göra tidigare på dagen och låta stå i rumstemperatur och värma försiktigt före servering.

  1 Neufchâtel (hjärtformad vitmögelost)

  1 dl granatäppeldryck

  1 dl strösocker

  1/4 granatäpple

  Häll juicen och sockret i en kastrull och låt det koka utan lock i ca 810 minuter till en simmig lag. Kläm i kärnorna från granatäpplet. Låt svalna 5 minuter innan du skedar lite över osten.