Annons
Nyheter

Får lamporna lysa?

Det är givetvis 500 000 kronor och inte 500 miljoner som blir tänkbar besparing om 2 000 gatulampor på landsbygden i Kristianstads kommun släcks ner.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2009

Sedan gårdagens krönika (10/8) lämnats har talesmän får Tekniska nämnden, bland annat ordföranden Sten Hermansson (FP), på nyhetsplats i Kb sagt att en sådan åtgärd inte är aktuell. Dock återstår nämndens formella ställningstagande till tjänstemannaförslaget.

I avvaktan på det frågar man sig hur tjänstemännen på Tekniska nämnden kunnat genomföra en så tokig åtgärd som att skicka ut personal för att tejpa 2 000 lyktstolpar runt om i den vidsträckta Kristianstads kommun tydligen till ingen som helst nytta. Sten Hermansson kunde lämpligen redovisa – och inte mörklägga – vad klistringen kostat i arbetstid och bilkörning så förstår allmänheten hur vårdslöst tjänstemännen hanterat skattemedel. Vi får väl sedan multiplicera den kostnad som kanske redovisas med två eftersom man väl får ta ner tejpen om förslaget förkastas! Den fyller ingen annan funktion än att den möjligen misspryder stolparna och leder till frågor om varför den sitter där.

Det allvarliga i sammanhanget tycks till sist ändå vara att de politiskt tillsatta styrelseledamöterna starkt låter sig ledas av några tjänstemän. Det är faktiskt styrelsen som beslutar och inte tjänstemännen. Som en konsekvens av denna ordning bör också de politiskt valda alltid ansvaret även fšr tjänstemännens handlingar hur tokiga de än må vara.

Sven Bergquist, gästkrönikör
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons