Annons

Stor översyn av miljö och bygg: ”Utredningen sågar oss”

Kommunen är inte nöjd med hur miljö och bygg fungerar i Osby. För knappt en vecka sedan bad kommunstyrelsens arbetsutskott fyra ledamöter att senast i dag, onsdag, lämna sina platser.
Osby • Publicerad 10 mars 2021
Kommunen vill förbättra servicen för invånarna i miljö- och byggärenden. Samarbetet mellan tjänstemän och politiker sägs inte ha varit det bästa.
Kommunen vill förbättra servicen för invånarna i miljö- och byggärenden. Samarbetet mellan tjänstemän och politiker sägs inte ha varit det bästa.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Med hjälp av konsultbolaget Startpoint har Osby kommun gjort en utredning av miljö- och byggorganisationen, som består av en enhet och dess nämnd. Bakgrunden är att kommunen har sett ett behov av att förbättra servicen till invånarna inom miljö-, bygg- och hälsoskyddsfrågor.

– Utredningen sågar oss längs med fotknölarna, säger Kurth Stenberg (S), vice ordförande i miljö- och byggnämnden.

Annons

Den här nyheten presenterade kommunen i fredags på sin webbsajt. Enligt Stenberg ska kommunstyrelsens arbetsutskott dagen före ha bett fyra ledamöter att avsäga sig sina platser: Ordföranden Oddbjörn Aasvold (M), nämnde Stenberg, Peter Dahlström (SD) och Anders Edbro (C).

– Men jag och Oddbjörn har inte avsagt oss uppdraget, vill de något får de entlediga oss. Hur ska man annars kunna ha sammanträde i nämnden den 25 mars, om det både saknas ordförande och vice ordförande? frågar sig Stenberg.

Han är inte nöjd med bilden som målas upp i utredningen.

– Som man frågar får man svar. Detta är en utredning beställd av vår kommundirektör, som inte har tyckt att det fungerat, säger Stenberg.

– Egentligen är det vi i nämnden som har fått rätta till det tjänstemännen inte gjort rätt, de har inte klarat av sina uppgifter. Men nu är det som det är, där man till och med sågas av sina egna partikamrater.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons