unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

14-årig förare körde från polisen i Broby – bilen stoppades först i Sibbhult

Polisen upptäckte bilen i Broby men den stannade inte på uppmaning och polisen följde efter bilen till Sibbhult. I bilen satt en 14-årig förare och tre 15-åriga passagerare, som misstänks ha varit narkotikapåverkade.

UPPDATERAD

En polispatrull som körde på Storgatan i Broby fick klockan 20.51 syn på bilen med fyra personer i. Polisen kände igen en eller flera av dem och uppmanade dem att stanna. Men det gjorde bilen inte.

Efterföljandet fortsatte ut via Sibbhultsvägen och först i Sibbhult kunde bilen stoppas.

När bilen hade stoppats identifierades föraren, en 14-årig kille. Passagerarna var alla pojkar födda 2003, oklart om någon av dem hade hunnit fylla 16 år. Alla fyra är skrivna i Östra Göinge kommun.

– Patrullen fick jaga honom en stund innan de fick stopp på bilen. Vi har upprättat en anmälan om olovlig körning och narkotikabrott då vi fann narkotika i bilen, säger Rickard Karlsson, som är inre befäl på polisen i Kristianstad.

Var föraren narkotikapåverkad?

– Nej, narkotikabrotten rör passagerarna i bilen.

Ingen person blev gripen, utan alla är överlämnade till sina vårdnadshavare. Fordonet är även taget i beslag.

– Vi kommer naturligtvis prata med föräldrarna också om allvaret i det här. Det hade kunnat sluta med en svår trafikolycka. Vi kommer också prata med socialtjänsten, även om tre av ungdomarna alltså är straffmyndiga, säger kommunpolisen Rolf Paimensalo.

– Känslan är att vi numera ser fler fall av olovliga körningar (körning utan körkort) och att det går ner i åldrarna. Det gäller också att medborgarna tipsar om sådant till polisen och inte tänker ”äsch, det är inte lönt”, säger Paimensalo.