Annons

25-årsjubilarer uppvaktades

Det var ett glatt välklätt gäng som hade samlats på Restaurang Tranan i går kväll. Framöver ska kommunens trotjänare hedras med pompa och ståt.
Östra Göinge • Publicerad 15 januari 2004
Från och med i år ska kommunens 25-årsjubilarer hedras på ett högtidligt sätt, med en särskild ceremoni. Tidigare har minnesgåvor överlämnats till trotjänarna i samband med kommunfullmäktiges decembersammanträde. BILD: WILLY ALM
Från och med i år ska kommunens 25-årsjubilarer hedras på ett högtidligt sätt, med en särskild ceremoni. Tidigare har minnesgåvor överlämnats till trotjänarna i samband med kommunfullmäktiges decembersammanträde. BILD: WILLY ALMFoto: 

I november fattade kommunfullmäktige beslut om att personer som har varit anställda i kommunen i minst 25 år ska uppvaktas med en minnesgåva vid en särskild ceremoni i närvaro av presidierna i anställningsnämnderna och berörda förvaltningschefer. Tidigare har gåvan, som dess mottagare själv får välja ut och som får kosta ett par tusen kronor, överlämnats i samband med kommunfullmäktiges sista sammanträde för året.

I går var det dags för den första mer högtidliga varianten av ceremonin. Tjugosex 25-årsjubilarer hade bjudits in till Restaurang Tranan i Sibbhult.

Annons

Bland de i mörka kostymer och långklänningar uppklädda minglarna syntes kommunfullmäktiges förste vice ordförande Per af Forselles (s), kommunalrådet Tommy Johansson (s), socialchef Christel Sundberg, barn- och utbildningsförvaltningens chef Bertil Ängquist, Kenneth Liedman, enhetschef administration på tekniska kontoret, Beryl Augustinsson från personalföreningen Kommunhoppet, tillika förvaltningsassistent, med flera, med flera.

Östra Göinge kommun hade inte sparat på krutet. Eller vad sägs om toast med äggröra och rökt ål till förrätt, gorgonzolaspäckad oxfilé med bacon, Dijonsås och ungsbakad potatis till huvudrätt och Tranans glass till efterrätt? En meny som naturligtvis hade komponerats och tillagats av hotell- och restaurangeleverna, årskurs två, på Stenforsaskolan.

Två långbord hade dukats med vita dukar och silverljusstakar. En keyboardist och en saxofonist stod för bakgrundsmusiken.

– 25 år är en lång tid när man blickar framåt, men när man blickar tillbaka känns det som i går. Vi hoppas att ni tycker att vi är en bra, eller i alla fall hyfsad, arbetsgivare, sa Rosemari Olofsson (s), kommunfullmäktiges ordförande, innan hon tackade 25-åringarna som varit kommunen trogna i sammanlagt 650 år och höjde sitt glas.

– En skål för våra jubilarer! Och välkomna till bords.

Magnus Grunnon

044-47 000

magnus.grunnon@kristianstadsbladet.se

Fakta25-årsjubilarer

Följande personer hade bjudits in till ceremonin på Restaurang Tranan i går kväll, med anledning av att de varit anställda i kommunen i minst 25 års tid: Wiwi Lindecrantz, Gertie Jönsson, Ingegerd Svensson, Göran Andersson, Karin Sjöstedt, Mona Persson, Conny Andersson, Inger Nilsson, Rita Olsson, Lars Birgersson, Ann-Britt Stjärna, Kerstin Eriksson, Bengt Gustafson, Yngve Persson, Gertie Mohlin, Yvonne Djerf-Gustafsson, Agneta Palmkvist, Sven-Erik Nilsson, Britt-Marie Hermansson, Eva Jönsson, Carina Sturesson, Annika Persson, Benny Gustavsson, Ingela Hjalmarsson, Monica Johansson och Åsa Sjöstedt-Dössing.

SIBBHULT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons