Annons

Akut vattenläcka i Broby hittad

Vattenläckan i Broby har lokaliserats. Under tiden reparationer pågår uppmanas folk vara sparsamma med vatten. En del kan också behöva använda vattenkiosken på Smedjegatan.
Broby • Publicerad 1 december 2021 • Uppdaterad 2 december 2021
Vattnet kan stängas av stundtals i Broby.
Vattnet kan stängas av stundtals i Broby.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Under onsdagen uppstod en akut vattenläcka i Broby. Och SBVT, kommunens vattenbolag, gick ut med en uppmaning till Brobyborna om att vara extra sparsamma med vatten.

Under hela natten pågick felsökning och på torsdagsmorgonen kunde man äntligen lokalisera vattenläckan till Gränsgatan i Broby.

Annons

Nu pågår arbete med att laga läckan. Vilket medför att en del hushåll i området runt om fortfarande är utan vatten.

SBVT ber alla abonnenter i Broby, Knislinge samt Hanaskog att vara extra sparsamma med konsumtionen av dricksvattnet under dagen. Detta för att reservoarvolymerna blivit låga på grund av vattenläckan i Broby.

En del har fått vattnet tillbaka medan andra får vänta. Den som behöver vatten hänvisas till vattenkiosken på Lärkans vattenverk på Smedjegatan 2 i Broby. För att hämta vatten behövs eget emballage.

Under torsdagskvällen beräknas reparationerna vara klara.

Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons