unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Anhöriga får träffa äldre – flera företag hyllas

Nu kan anhöriga träffa sina äldre i Osby kommun. Kommunen hyllar flera parter för att det nu blivit verklighet.

Besöksförbud sedan mars månad. Men nu kan Osby kommun med hjälp av lokala företag presentera en lösning, så kallade hälsa-på-skydd (plexiglasskärmar).

Det är tack vare ett samarbete med Kjebe snickeri, Industriservice i Osby, Glas-Service i Osby och Lions-klubbarna i Osby och Lönsboda som hälsa-på-skydden nu är tillgängliga, rapporterar Osby kommun.

”Förhoppningen är att besök med glasskärmar ska göra situationen för såväl boende som anhöriga lite lättare under de besvärliga omständigheter som råder”, skriver kommunen på sin webbsajt.

Närstående som önskar boka besök ska kontakta kontaktperson eller enhetschef på boendet. Frivilliga mötesvärdar kommer att finnas på plats under besöken för att se till att mötena blir så bra som möjligt.

Tidningen har tidigare berättat att grannkommunen Östra Göinge utreder frågan om besök för anhöriga vid äldreboenden. Samtidigt har privata vårdgivaren Vardaga sedan i maj haft möten utomhus på äldreboendet Lindgården i Broby.

Då genom att inledningsvis utnyttja höjdskillnaden mellan marknivå och upphöjd altan/terass, men i ett senare skede även använda möten med plexiglas.