Annons

Ännu inget beslut om reningsverk

Trots påtryckningar från länsstyrelsen och andra politiker, blev det inget beslut från kommunstyrelsen om var det nya reningsverket ska byggas.
Östra Göinge • Publicerad 13 augusti 2009

Orterna som diskuteras är Broby och Knislinge. Frågan har utretts ur teknisk och ekonomisk vinkel och i det hänseendet förordas Knislinge. Men det saknas ett samhälleligt perspektiv. Den utredningen sköts av beredningen för tillväxt och samhällsbyggnad och är inte klar än. Det första mötet för beredningen kommer att hållas i dag. Tidigare har Kristianstadsbladet kunnat berätta om hur samhällsbyggnadsutskottet har tryckt på för att kommunstyrelsens skulle ta ett beslut trots att utredningen inte är klar. Även länsstyrelsen har sagt att det är dags att ta ett beslut. Men så blev det alltså inte.

– Jag tycker inte att vi ska köra över beredningen och det arbete som de håller på med, säger Tommy Johansson (S), som också fick majoriteten med sig.

Frågan har diskuterats ända sedan 2004. Ett avgörande förväntas kunna komma till hösten.

Johanna Ravhed
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons